AMU Vest

Læring på distancen – på den kreative måde

19. mar 2020

I disse dage er vi på AMU-Vest gevaldigt udfordret: Vi er sendt hjem på grund af riskoen for smittespredning af Corona-virus. Vi vil dog på ingen måde miste kontakten til vore kursister, elever og kunder.

Vi jonglerer til dagligt med en masse praktiske fag for både erhvervuddannelseselever og AMU-kursister, så derfor skal vi finde nye veje for at nå vores ”kunder”.

Vi har f.eks. faglæreren Jakup Matras fra Bygge/ Anlæg, som ”fjernunderviser” sine struktørelever hjemme fra køkkenbordet. Fordi vi alle sammen er hjemsendt kan vi godt holde hinanden til ilden med opgaver, sparring og faglig læsning! Det forudsætter kreativitet og disciplin.

Jakup skriver:

”Det er ikke alt sammen lutter bolledej og pandekager. Der bliver produceret læringsvideo og udviklet fjernundervisnings materiale i en lind strøm, imens vi hjemmeunderviser vores egne børn. Jeg ser det ikke som noget negativt at skulle sidde her. Jeg syntes det er positivt, at jeg kan udvikle mine kompetencer inden for de digitale læringsmidler, der findes. Jeg har oprettet et digitalt klasserum til mine Grundforløb 2 elever på struktør på AMU-vest i Esbjerg, hvor vi kan holde video møder og gennemgå teori opgaver, og eleverne kan aflevere deres opgaver og jeg har mulighed for at give feedback på dem. Lige nu arbejder vi med kloak. Der er der heldigvis en del teori vi kan gennemgå. Mit mål er at få klædt eleverne så godt på at de er klar til værkstedsundervisning når vi vender tilbage! Eleverne har heldigvis taget rigtigt godt imod denne form for undervisning og giver selv positiv feedback, så det er super rart og mega motiverende.”

 

 

På lager/ It er vi i gang med at sætte vores nye underviser Peer Frühstück op til undervisning på det såkaldte Åbne Værksted. Det bliver formentlig mere et virtuelt Værksted, hvor Peer kyndigt og med et glimt i øjet gelejder kursisterne igennem det AMU-kursus, de har behov for.

Er man mere frisk til at tage kurser på egen hånd har vi en række kurser, man kan tilgå fra vores hjemmeside. Let og enkelt.

Vi vil rigtig gerne nærkontakten med vores kunder og er selvfølgelig praktiske mennesker, der elsker at arbejde med praktiske mennesker, men i disse dage udfordrer vi både kursister, elever og os selv. Meget kan lade sig gøre, selv hjemme fra køkkenbordet. Og vores kundeservice sidder også parat, hvis du vil høre mere om vores kurser. Tjek også vores hjemmeside.

Vi glæder os til at slå dørene op igen og tage imod rigtige levende mennekser, men indtil da vil vi servicere alt det vi kan på distancen.

Du er altid velkommen til at ringe på 7914 0322.

På gensyn på AMU-Vest og pas godt på dig selv i mellemtiden!

 

Eva Lundgren, Driftschef

Kontakt os

Telefon: 79 14 03 22


AMU-Vest
Spangsbjerg Møllevej 304-306
Email: inst@amu-vest.dk 
CVR: 20874651
6705 Esbjerg Ø